Οι βρετανικές δυνάμεις αποχωρούν από τη Συρία



Οκτώβριος 15, 2019. 19:31

Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται  να αποσύρει τη μονάδα ειδικών δυνάμεων που διατηρεί στη Συρία, αυτό ανέφερε η Λούσι Φίσερ, στρατιωτική αρθρογράφος στην εφημερίδα ‘The Times’. 


Οι προετοιμασίες για τη σταδιακή αποχώρηση των βρετανικών δυνάμεων από τη χώρα έχουν ήδη αρχίσει.


«Οι βρετανικές  ειδικές δυνάμεις ετοιμάζονται να φύγουν από τη Συρία. Παρόλο που η απόσυρση δεν έχει αρχίσει  ακόμη και δεν υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία (μπορούμε να μιλήσουμε για 24 ώρες ή μερικές εβδομάδες), αλλά ο μηχανισμός για τη σταδιακή απόσυρση (των στρατευμάτων) ήδη προετοιμάζεται. Όπως είπα νωρίτερα, τα βρετανικά στρατεύματα εξαρτώνται από την αμερικανική υποδομή», ανέφερε η Φίσερ,  σύμφωνα με το Tass.


Η εφημερίδα σημειώνει ότι αρκετές εκατοντάδες Βρετανοί κομάντος σταθμεύουν στη Συρία, οι οποίοι θα εγκαταλείψουν τη χώρα εάν ο αμερικανικός στρατός αποχωρήσει τελείως από τη Συρία.


Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε τις δραστηριότητες των ειδικών δυνάμεων και πόσοι στρατιώτες βρίσκονται στη Συρία και ποια είναι τα καθήκοντά τους εκεί.


Το ρωσικό πρακτορείο σημειώνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε στο Twitter: «Ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από αυτούς τους γελοίους ατέλειωτους πολέμους (…) και να επιστρέψουν  οι στρατιώτες μας στην πατρίδα». 

Ο  Τραμπ είχε ανακοινώσει την απόφασή του να ξεκινήσει την αποχώρηση των στρατιωτών από τη Συρία στις 19 Δεκεμβρίου 2018, όπως σημειώνεται.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr