Σκόπια: Ο Πομπέο στην Αθήνα εγκωμιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών



Οκτώβριος 5, 2019. 21:32

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα βήμα προς τη σταθερότητα στην περιοχή, δήλωσε ο Αμερικανός Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρος Νιάρχος μετά από συνάντηση με τους οικοδεσπότες του.



Ο Πομπέο, όπως αναφέρει το MIA από την Αθήνα, μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπως είπε «δείχνοντας την πορεία προς τα εμπρός» και σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε σε θέματα όπως «τα Βαλκάνια που παραμένουν μια περιοχή στρατηγικού ανταγωνισμού», το ζήτημα των προσφύγων, την Κίνα, τις πηγές ενέργειας κλπ, και αναφέρθηκε εν συντομία στη Συμφωνία των Πρεσπών.


«Αυτό που είναι σπουδαίο  για όλα αυτά είναι ότι βλέπουμε την Ελλάδα να αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις, υποδεικνύοντας την πορεία προς τα εμπρός, με τη υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία είναι ένα βήμα προς τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, τις κυρώσεις της Ρωσίας για την εισβολή στην Κριμαία και στην Ανατολική Ουκρανία, για την απόρριψη του ιρανικού πετρελαιοφόρου», ανέφερε ο επικεφαλής του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


 Ο Πομπέο πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει να βλέπει τον κόσμο όπως τον βλέπουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και επομένως επεκτείνει την εταιρική σχέση «που βρίσκεται ήδη στο καλύτερο επίπεδό της».


mkd.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr