Σκόπια: Η Βουλγαρία αντιδρά στο φασιστικό της παρελθόν αλλά όχι στους σημερινούς νεοναζί



Οκτώβριος 15, 2019. 22:06


«Η Βουλγαρία αντιδρά άμεσα σε οποιαδήποτε υπενθύμιση του φασιστικού της παρελθόντος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά προφανώς δεν μπορεί να ασχοληθεί με τους  σημερινούς νεοναζί», σχολιάζει δημοσίευμα των Σκοπίων.



Ο ποδοσφαιρικός αγώνας Βουλγαρίας- Αγγλίας, ο οποίος τελείωσε με έναν μεγάλο θρίαμβο της Αγγλίας αφού κέρδισε τη Βουλγαρία 6-0, διακόπηκε δύο φορές εξαιτίας ρατσιστικών προσβολών από τις κερκίδες κατά της Μεγάλη Βρετανίας.


Η πρώτη διακοπή έγινε στο 28ο λεπτό όταν η Αγγλία είχε βάλει 2 τέρματα, ενώ ο προπονητής της Αγγλίας ζήτησε από το διαιτητή να προσέξει τα συνθήματα  των κερκίδων.


Στις κερκίδες ήταν Βούλγαροι που φορούσαν το φασιστικό καπέλο και ύψωναν  το χέρι, με τον χιτλερικό χαιρετισμό.


Παρόλο που ο διοργανωτής του αγώνα, η Βουλγαρική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προειδοποίησε ότι ο αγώνας θα διακοπεί, εάν οι οπαδοί συνεχίσουν τα ρατσιστικά συνθήματα, οι νεοναζί συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και το παιχνίδι διακόπηκε πάλι στο 43ο λεπτό, αλλά ο διαιτητής αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα μετά από διαβούλευση με τον προπονητή της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκέιτ.


Μετά το πέρας του ποδοσφαιρικού αγώνα, αξιωματούχοι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας, δήλωσαν ότι είναι απογοητευμένοι και εκνευρισμένοι από τη συμπεριφορά των Βουλγάρων οπαδών που πρόσβαλαν τους παίκτες με συνθήματα φυλετικά και ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν την αντίδραση της UEFA, γιατί το φαινόμενο έχει επαναληφθεί.


kanal5.com.mk

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr