Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019

Εκλογές Κοσσυφοπεδίου: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι οι νικητέςΗ επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Βιόσα Οσμάνι, δήλωσε ότι εάν τελικά αναδειχθεί νικητής ο Αλμπίν Κούρτι της Αυτοδιάθεσης θα τον συγχαρεί

Οκτώβριος 7, 2019. 12:17

Πρίστινα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο αριθμό των ψήφων στις γενικές εκλογές του Κοσσυφοπεδίου.Το κεντροαριστερό της «Αυτοδιάθεσης»(VV) και το κεντροδεξιό της Δημοκρατικής  Συμμαχίας (LDK), φαίνεται να κερδίσουν το 25% περίπου των ψήφων.


Οι εκλογές ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο, με αφορμή την παραίτηση του πρωθυπουργού, Ραμούς Χαραντινάι,  όταν κλήθηκε  στο Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου.


Είναι οι τέταρτες εκλογές μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου  από το Σερβία το 2008.


Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την κρατική υπόσταση της επαρχίας της και με τη Ρωσία εμπόδισαν να γίνει  μέλος των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών.


Στις συνομιλίες πριν από την ψηφοφορία, η «Αυτοδιάθεση» και η Δημοκρατική Συμμαχία δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στη διαμόρφωση ενός  συνασπισμού.


Και οι δύο πλευρές δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν την ανεργία και να καταπολεμήσουν το έγκλημα και τη διαφθορά.

Πάντως, τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργά το απόγευμα,  σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr