Η Αλβανία στέλνει ειδική ομάδα παρακολούθησης στην Ουκρανία



Οκτώβριος 31, 2019. 18:50

Τίρανα.

Ο υπουργός για την Ευρώπη και Εξωτερικών, Γκέντ Τσακάι  ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει ειδική αποστολή της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο.



Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Τσακάι γράφει ότι σκοπός αυτής της απόφασης είναι η εκπλήρωση μία από τις βασικές προτεραιότητες της αλβανικής προεδρίας στον ΟΑΣΕ, όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία και γύρω από αυτήν, των συνεχιζόμενων συγκρούσεων  στην ανατολική Ουκρανία,  που αποτελούν τομείς ενδιαφέροντος της οργάνωσης.


Σύμφωνα με τον Τσακάι, η απόφαση αυτή είναι μία δέσμευση της Αλβανίας να παραμείνει στο ύψος αυτής της προτεραιότητας  κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ΟΑΣΕ το 2020.


«Για την Αλβανία, ως προεδρεύουσα χώρα  του ΟΑΣΕ είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί πρώτα στην ουκρανική πλευρά, το μήνυμα της σημασίας και της προσοχής που δίνει στην επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και δεύτερον, στα 56 κράτη μέλη του ΟΑΣΕ», έγραψε ο Τσακάι.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr