Σκόπια: Επιστολή αρχηγού κόμματος στον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν «τα δώσαμε όλα για την ΕΕ»


Οκτώβριος 17, 2019. 21:19


Σκόπια.


Ο πρόεδρος της ‘Δημοκρατικής Ένωσης’ και μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού, Πάβλε Τραϊάνοφ, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, την οποία δημοσιοποίησε στα ΜΜΕ της χώρας.



Ο Τραϊάνοφ αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Ο λαός της Βόρειας Μακεδονίας και όλοι οι πολίτες τα τελευταία 30 χρόνια έχουν κάνει πολλούς συμβιβασμούς και παραχωρήσεις στην πορεία προς την ΕΕ.


» Έχουμε παραιτηθεί από πολλές αξίες και ζητήματα ταυτότητας, αλλάξαμε το Σύνταγμα, τη σημαία και τελικά το όνομα της χώρας, ελπίζοντας ότι αποτελούν εμπόδια στην πορεία προς την ΕΕ.


»Η ευρωπαϊκή προοπτική είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή πάνω από 400 νόμους εναρμονισμένων με τα πρότυπα της ΕΕ. 

Υπάρχει πολιτική και κομματική συναίνεση όσον αφορά την αποδοχή των ευρωπαϊκών δημοκρατικών αξιών.


»Γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά για να μεταρρυθμιστούμε στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι, λαμβάνοντας μια ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, όλες οι διαδικασίες μεταρρύθμισης θα προχωρήσουν με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία και θετική ενέργεια».


Καταλήγει:


Η θετική στάση σας θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη Βόρεια Μακεδονία και θα παραμείνει χαραγμένη στη συλλογική συνείδηση των πολιτών της χώρας.


ΜΜΕ Σκοπίων
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr