Ρωσία και ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην καταδίκη της Τουρκίας στον ΟΗΕ



Οκτώβριος 10, 2019. 21:29

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας  των Ηνωμένων Εθνών, ετέθη η εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία με τη λεγόμενη στρατιωτική επιχείρηση ‘Πηγή Ειρήνης’. Στη συνεδρίαση αντέδρασαν στην καταδίκη της Τουρκίας, τόσο οι ΗΠΑ όσο και τη Ρωσία, θέτοντας βέτο, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.



«Στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών,  δεν κατορθώθηκε να ληφθεί ομόφωνη απόφαση  κατά της στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, που συνεδρίασε για το θέμα αυτό. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία ψήφισαν ενάντια στην καταδίκη της Τουρκίας», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.


Πέντε χώρες ζήτησαν έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου



Η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Πολωνία και το Βέλγιο κατόπιν αιτήματός τους συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κεκλεισμένων των θυρών με θέμα την τουρκική εισβολή  στη Συρία.


Μετά τη συνάντηση, έγιναν ξεχωριστές δηλώσεις των πρεσβευτών των χωρών της ΕΕ, όπου απαίτησαν από την Τουρκία να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία. 

Λόγω των διαφωνιών των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν κατορθώθηκε να βγει καταδικαστική απόφαση για την Τουρκία.


haberler.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr