Συρία: Οι Αμερικανοί στέλνουν πρόσθετες δυνάμεις για την προστασία των πετρελαιοπηγών



Οκτώβριος 25, 2019. 07:49

Ουάσιγκτον. Πρακτορείο Tass.


Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας στέλνει πρόσθετες δυνάμεις και εξοπλισμό στη βορειοανατολική Συρία για την προστασία των πετρελαϊκών πεδίων από μαχητές της Ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.



Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την υπηρεσία Τύπου του Πενταγώνου.


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν τη θέση τους- συντονισμό με τους εταίρους των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων»- με πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις και μέσα για να εμποδίσουν την επιστροφή των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στα χέρια του ISIS ή άλλων αποσταθεροποιητικών οντοτήτων», αναφέρει το έγγραφο.


«Ένα από τα επιτεύγματα των Ηνωμένων Πολιτειών και των εταίρων μας στον αγώνα κατά του ISIS ήταν ο έλεγχος των πετρελαϊκών πεδίων στην Ανατολική Συρία- η σημαντικότερη πηγή εισοδήματος του ‘Ισλαμικού κράτους’», προσθέτει η ανακοίνωση.


Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι η αντιτρομοκρατική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρέπει να στερήσουμε από το ISIS αυτής της ροής των εσόδων για να εγγυηθούμε ότι δεν θα ανασυνταχθεί», κατέληξε το υπουργείο.


Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν θα επιτρέψουν  στους μαχητές του ISIS να ανακτήσουν τον έλεγχο των πετρελαϊκών πεδίων στη βορειοανατολική Συρία και σκοπεύει να τα έχει υπό τον έλεγχό του και στη συνέχεια θα αποφασίσει τι θα κάνει με αυτά.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr