Το Πεντάγωνο παραδέχθηκε ότι οι Τούρκοι βομβάρδισαν αμερικανική βάση στη βόρεια Συρία



Οκτώβριος 12, 2019. 07:54

Ουάσιγκτον. Πρακτορείο Tass.


Την Παρασκευή ο αμερικανικός στρατός χτυπήθηκε από το τουρκικό πυροβολικό κοντά στη πόλη της Συρίας Κομπάνι, κανένας από τους στρατιώτες δεν τραυματίσθηκε, αλλά η Ουάσιγκτον ζητά να μην επαναληφθεί αυτό. Αυτό αναφέρθηκε από τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου.



«Ο αμερικανικός στρατός στην περιοχή Κομπάνι βρέθηκε κάτω από τα πυρά των τουρκικών πυροβόλων στις 11 Οκτωβρίου και 21:00 τοπική ώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Σύμφωνα με το Πεντάγωνο μία οβίδα εξερράγη «μερικές εκατοντάδες μέτρα» από τον τόπο που βρίσκονταν οι Αμερικανοί στρατιώτες, όχι μακριά από τη ζώνη ασφάλειας.


Όπως αναφέρεται, η Ουάσιγκτον είχε ενημερώσει στην Άγκυρα «την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων» στην περιοχή.


Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι κανένας από τους Αμερικανούς στρατιώτες δεν τραυματίσθηκε.

 «Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να αντιτίθενται στην είσοδο των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις της Τουρκίας κοντά στη ζώνη ασφάλειας και σε περιοχές, όπου όπως γνωρίζει η τουρκική πλευρά, υπάρχουν αμερικανικές δυνάμεις. Ζητάει, μάλιστα, από την Τουρκία να αποφεύγει δράσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άμεσα αμυντικά μέτρα».


Νωρίτερα, το CNN ανέφερε ότι το τουρκικό πυροβολικό επιτέθηκε σε  μια αμερικανική θέση στην πόλη Κομπάνι που δεν απέχει πολύ από τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. 

Σύμφωνα με πηγές του καναλιού, μιλάμε για μια «αμερικανική μονάδα ειδικών δυνάμεων».


tass.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr