Τούρκος απόστρατος: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μεταφέρουν τα πυρηνικά τους από τη βάση Ιντσιρλίκ…



Οκτώβριος 15, 2019. 18:02

Ο αμερικανικός Τύπος έγραψε ότι οι 50 πυρηνικές κεφαλές που βρίσκονται στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, στην περιοχή των Αδάνων, ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εργάζονται για ένα σχέδιο μεταφοράς  τους, γράφει το ρωσικό Sputnik στην τουρκική γλώσσα.



Την πληροφορία δημοσίευσαν οι New York Times, συμπληρώνει το δημοσίευμα, με βάση δύο αξιωματούχους των ΗΠΑ, για την απομάκρυνση των όπλων αυτών σχετικά με ένα «de facto τέλος» στη συμμαχία με τις ΗΠΑ, ωστόσο Τούρκος απόστρατος σχολίασε αυτήν την πρόθεση των Αμερικανών.


Ο απόστρατος  Τούρκος στρατηγός, Μπεγιαζίτ Καρατάς δήλωσε στο Sputnik ότι οι προθέσεις των Αμερικανών είναι απίθανο να υλοποιηθούν.


Ο Καρατάς ήταν απόλυτος στην άποψή του ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να μεταφέρουν τα πυρηνικά τους όπλα από τη βάση του Ιντσιρλίκ.


«Αυτό το ζήτημα τέθηκε και μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου  του 2016. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί, τουλάχιστον, προς το παρόν. Γιατί δεν υπάρχει καλύτερη θέση για τις αμερικανικές πυρηνικές κεφαλές από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ», σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr