Το Ιρακινό Κουρδιστάν Καλεί τη Ρωσία να Βοηθήσει τους Κούρδους Συρίας



Οκτώβριος 8, 2019. 13:51


Οι αρχές της ιρακινής αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν έχουν προσεγγίσει τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με αίτημα να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Κούρδων στη Συρία, ανέφερε το κουρδικό πρακτορείο “Rudau” επικαλούμενο τη δήλωση του επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και πρώην προέδρου Μασούντ Μπαρζανί.



Ο Μπαρζανί σχολίασε στο Twitter ότι «ανησυχούμε πολύ για τα πρόσφατα γεγονότα στο Δυτικό Κουρδιστάν (βόρεια Συρία). Βρισκόμαστε σε επαφή με διάφορα κανάλια και θα κάνουμε ό, τι
μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ο λαός της Ροτζάβα δεν θα υποστεί περισσότερες καταστροφές».


Ο ηγέτης του κόμματος εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον των Κούρδων της Συρίας στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών και ζήτησε από τη Ρωσία να διαδραματίσει ρόλο στην πρόληψη των δεινών του λαού στη Συρία.


Χθες ο Λαβρόφ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Κουρδιστάν, Μασρούρ Μπαρζανί, και τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν περαιτέρω τις επαφές.


Ο Μασούντ Μπαρζανί είναι γιος του Κούρδου εθνικού ήρωα Μουσταφά Μπαρζανί και πατέρας του πρωθυπουργού Μασρούρ Μπαρζανί και του προέδρου Νεσιρβάν Μπαρζανί.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr