Βουλιαράτες: Η μητέρα του Κατσίφα δεν κλαίει για το γιο της, αλλά ζητά πόλεμο: Σηκωθείτε! Πιάστε τα τουφέκια και τις βόμβες, η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελλάδα




Οκτώβριος 26, 2019. 20:33

Στο ετήσιο μνημόσυνο του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, οι συμμετέχοντες έριξαν εξτρεμιστικά συνθήματα εναντίον του αλβανικού κράτους και της εδαφικής του ακεραιότητας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.






Η μητέρα του Κατσίφα  κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αρπάξουν τα όπλα τους και να πολεμήσουν για τη γη τους που λέει ότι είναι ελληνική και να ενωθούν με την Ελλάδα. Τα μέλη της οικογένειας δεν επέτρεψαν στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, μόνο στα ελληνικά.
«Πείτε μας γιατί σκοτώσατε το αγόρι μου. Γιατί ήρθατε εδώ, να φύγετε».





Γράφει το δημοσίευμα της ‘Shqiptarja’:


Αργυρόκαστρο.

Η επέτειος της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα πριν από ένα χρόνο στους Βουλιαράτες του Αργυρόκαστρου, έφερε 1800 Έλληνες στην αλβανική επικράτεια μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. 

Σε επτά άτομα δεν επετράπη η είσοδος επειδή δεν διευκρίνισαν τον σκοπό του ταξιδιού, ενώ άλλοι δηλώθηκαν  ως «non grata» και επέστρεψαν στα σύνορα. Μεταξύ αυτών που δεν έγιναν δεκτοί από τους Έλληνες εξτρεμιστές ήταν ο Μπάμπης Καραθάνος, της οργάνωσης της Βορείου Ηπείρου, ένα άτομο που διερευνήθηκε από την αλβανική εισαγγελία για τα περιστατικά πριν από ένα χρόνο στην ταφή του Κατσίφα.

Συνεχίζει το δημοσίευμα:


Ο Κατσίφας ήταν Έλληνας εξτρεμιστής που πυροβόλησε στην αστυνομία από το λόφο του χωριού ακριβώς πριν από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή της Ελλάδας στους Βουλιαράτες. Πυροβολήθηκε από τις RENEA, η οποία έφθασε στην περιοχή, ένα γεγονός που έλαβε χώρα στις 28 Οκτωβρίου 2018.





Μπροστά από τον τάφο του γιου της, μιλώντας στην ελληνική γλώσσα, ενώπιον πολλών, η μητέρα του Κατσίφα, η Βασιλική Κατσίφα, ζήτησε για τη δολοφονία, βία και πόλεμο.

«Πάρτε στα χέρια και σκοτώστε τους προδότες. Η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελλάδα», είπε η Βασιλική στα ελληνικά στους Βουλιαράτες του Αργυρόκαστρου. Αποκάλεσε τους Αλβανούς προδότες και συνοδεύονταν από το σύζυγό της και τις δύο κόρες της.





shqiptarja.com



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr