Χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν από τη βορειοανατολική Συρία- εκατοντάδες άμαχοι νεκροί





Οκτώβριος 11, 2019. 19:33

Το μοναδικό νοσοκομείο που υπήρχε στην περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας αναγκάστηκε να κλείσει, αφού το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του, το εγκατέλειψε μετά τις τουρκικές βομβιστικές επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε η οργάνωση ‘Γιατροί χωρίς Σύνορα’ την Παρασκευή.



Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και το πυροβολικό έπληξαν, σήμερα,  στόχους της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία, τρίτη ημέρα της τουρκικής εισβολής σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους.


«Το νοσοκομείο της πόλης Τελ Αμπιάντ που υποστηρίζονταν από τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» είναι από τώρα και στο εξής κλειστό, λόγω του ότι οι περισσότεροι γιατροί  και βοηθητικό προσωπικό έχουν εγκαταλείψει την πόλη με τις οικογένειές τους» ανέφερε η γαλλική φιλανθρωπική οργάνωση, αναφέροντας συγχρόνως ότι η παραμεθόρια πόλη είναι ουσιαστικά έρημη.


Περισσότεροι από 70 χιλιάδες άνθρωποι από το Ρας αλ Άιν και το Τελ Αμπιάντ έχουν εκτοπιστεί με τη κλιμάκωση της βίας, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο βοηθά στη διατροφή περίπου 650 χιλιάδων ανθρώπων στη βορειοανατολική Συρία.


AFP


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr