Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019

Μπασάρ αλ Άσαντ: Οι Αμερικανοί κρύβουν πολλά στοιχεία για τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού κράτουςΟκτώβριος 31, 2019. 21:45

Σε συνέντευξή του στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έδωσε τις δικές του εκτιμήσεις για το πρόσωπο του αρχηγού του ‘ισλαμικού κράτους’ – ISIS,  Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.Ερώτηση δημοσιογράφου:


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης ‘Ισλαμικό κράτος’, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε και ευχαρίστησαν τη Ρωσία, τη Συρία, το Ιράκ, τους Τούρκους και τους Κούρδους για τη βοήθεια στη δολοφονία του Αλ Μπαγκντάντι. Αλήθεια, έχει συμβάλει η Συρία σε αυτή τη διαδικασία:Πρόεδρος Άσαντ:


Τέλος πάντων. Ακούσαμε το ζήτημα αυτό μόνο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ίσως η αναφορά μιας σειράς χωρών και ενδιαφερομένων σε αυτήν την διαδικασία ήταν να προσδώσει στα λεγόμενά τους αξιοπιστία.


Εμείς είμαστε αυτοί που αγωνιζόμαστε κατά της τρομοκρατίας. 
Δεν είχαμε καμία σχέση… 
Δεν υπάρχει, άλλωστε,  επικοινωνία μεταξύ των θεσμών μας και της Αμερικής και κυρίως δεν γνωρίζουμε αν αυτή η διαδικασία συνέβη πραγματικά ή όχι.


Δεν υπήρξαν αεροσκάφη στα ραντάρ...

 Και γιατί δεν έδειξαν το σώμα του αλ Μπαγκντάντι; Είπανε για υπολείμματα. Είναι το ίδιο σενάριο με τον Μπιν Λάντεν. Από την άλλη πλευρά, αν ήθελαν να αμφισβητήσουν  διαφορετικά επιχειρήματα γιατί να μην τα δείξουν;  

Θα γυρίσουμε στην σύλληψη του προέδρου του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν όταν έδειξαν εκεί που κρυβόταν, έβγαλαν φωτογραφίες, βίντεο και για αυτόν και μετά όταν σκότωσαν  τους γιους του, μήνες αργότερα, έδειξαν τα σώματά τους όπως ήταν. 

Γιατί έκρυψαν τα πάντα από την επιχείρηση κατά του Μπιν Λάντεν και σήμερα την επιχείρηση κατά του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι; 

Αυτά είναι …αμερικανικές τέχνες.

 Δεν πρέπει να πιστέψουμε ό, τι λένε εκτός αν προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία.

 Η αμερικανική πολιτική κατηγορείται και οφείλει να αποδείξει το αντίθετο, όχι να δείχνουμε τον αθώο και αναζητούμε στοιχεία για να τον κατηγορήσουμε.


Ερώτηση δημοσιογράφου:


Κύριε πρόεδρε, αν στην πραγματικότητα σκοτώθηκε ο αλ Μπαγκντάντι, αυτό σημαίνει τέλος στην οργάνωσή του; Ή μήπως υπάρχουν, όπως συνήθως νέοι ηγέτες, νέες οργανώσεις που τους προετοιμάζουν όταν το χαρτί του προηγούμενου έχει καεί;


Πρόεδρος Άσαντ:


Πρώτον, ο Μπαγκντάντι αντιπροσώπευε το ‘Ισλαμικό κράτος’ και το ‘Ισλαμικό κράτος’ αντιπροσωπεύει μια ιδεολογία που είναι η εξτρεμιστική ιδεολογία των Ουαχάμπι (βαχαμπιστές) και αυτή η ιδεολογία είναι περισσότερο από δύο αιώνες. 

Όσο αυτή η ιδεολογία δεν έχει τελειώσει, αυτό σημαίνει ότι ο θάνατος του αλ Μπαγκντάντι ή ακόμη και όλων  των μαχητών του ISIS, δεν θα έχει καμία επίδραση στην εξτρεμιστική αυτή ιδεολογία.


Όσο για τον αλ Μπαγκντάντι ως άτομο, είναι γνωστό ότι βρισκόταν στις αμερικανικές φυλακές στο Ιράκ και τον πήραν για να παίξει αυτό το ρόλο. 

Ήταν απλά κάποιος που κάποια στιγμή  θα μπορούσε να αντικατασταθεί ανά πάσα στιγμή (όπως και έγινε). Έχει απαχθεί; Βρίσκεται κάπου κρυμμένος; Έκανε πλαστική χειρουργική στο πρόσωπο του; Ο Θεός ξέρει!


Η αμερικανική πολιτική δεν διαφέρει από τις ταινίες του Χόλυγουντ, εξαρτάται από τη μυθοπλασία, όχι από την επιστημονική φαντασία, απλά από την μυθιστοριογραφία.

 Όταν βλέπετε την αμερικανική πολιτική είναι σαν να βλέπετε το Χόλυγουντ ή όταν βλέπετε το Χόλυγουντ είναι σαν να βλέπετε την αμερικανική πολιτική…


sana.sy


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr