Ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε την Τουρκία



Οκτώβριος 12, 2019. 22:09

Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ, καταδίκασε την Τουρκία  εξ ονόματος της οργάνωσης κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Αιγύπτου, όπως αναφέρει η Άλ Αράμπ,  για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, χαρακτηρίζοντας την  ως «επίθεση σε αραβικό κράτος για την κατάλυση της κυριαρχίας του».



Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Μοχάμεντ Αλί Αλχακίμ, πρόεδρος της συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου, τόνισε ότι η τουρκική εισβολή θα « επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση» θα αυξήσει τις κακουχίες του συριακού λαού και να ενισχύσει «την ικανότητα των τζιχαντιστών».


Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, υπενθύμισε ότι η Συμφωνία των Αδάνων, μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, με την οποία η Συρία αναγνωρίζει το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, εξακολουθεί να ισχύει και ότι η Τεχεράνη έχει τη δυνατότητα να συντονίσει τους Κούρδους της Συρίας, την Τουρκία και τη Δαμασκό, ώστε ο στρατός της Συρίας και η Τουρκία να μπορούν να ‘φυλάνε τα σύνορα μεταξύ τους’.

Σημειώνεται ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος συγκλήθηκε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

alarab.co.uk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr