Αλμπίν Κούρτι: Θα εξαλείψω τη σερβική παρουσία στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο



Οκτώβριος 18, 2019. 08:13


Ο ηγέτης του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης, Αλμπίν Κούρτι, προσκεκλημένος στην εκπομπή ‘Real Story’ στο κανάλι News 24, δήλωσε ότι η παρουσία (των θεσμών) της Σερβίας εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.



Ο Κούρτι είπε ότι η μελλοντική κυβέρνησή του θα εξαλείψει την παρουσία αυτή συνεργαζόμενη με εντόπιους Σέρβους, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, υποφέρουν, επίσης, από την ομογένεια της Σερβίας στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου.


Albin Kurti : 

Στις κοινότητες της Σερβικής Πλειοψηφίας νότια του Ιμπάρ, θα υπάρχουν ιδρύματα. Η παρουσία των θεσμών του Κοσσυφοπεδίου δεν αποτελεί πρόβλημα εκεί, σε αντίθετη με την παρουσία της Σερβίας. 

Πιστεύουμε ότι τα θεσμικά μας όργανα πρέπει να ασχοληθούν με τις δυνάμεις της Σερβίας, σε συνεργασία με εντόπιους Σέρβους. Θα συνεργαστούν με εντόπιους Σέρβους ενάντια στην παρουσία του σερβικού κράτους εκεί.


Πρέπει να πάμε στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου, να πάμε ως (κρατική) υπηρεσία. Ο Μπαϊράμ Ρετζέπι ήταν ένας από τους ηγέτες κανείς άλλος δεν γνωρίζει τόσο καλά την περιοχή. Όταν θα γίνουμε κυβέρνηση θα εξυπηρετήσουμε όλους τους κατοίκους του Κοσσυφοπεδίου, είτε αυτοί είναι Σέρβοι είτε Αλβανοί. 

Η Βόρεια και η Νότια Τρέπτσα  (κοντά στη Μιτρόβιτσα) πρέπει να ενωθούν και νομίζω ότι και η Μιτρόβιτσα πρέπει να ενωθεί με την Τρέπτσα. Πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην Τρέπτσα. Η Πρίστινα- η κυβέρνησή μας, αλλά και η Σερβία δεν επενδύουν στην Τρέπτσα. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί.

BalkanWeb
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr