Η Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε το στυλ γραφής του Τραμπ στον Ερντογάν



Οκτώβριος 19, 2019. 20:03

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε το στυλ γραφής στην επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



«Αυτό το στυλ του επιστολικού ύφους θα συμπεριληφθεί στα εγχειρίδια για τη διεθνή διπλωματία ή τις διεθνείς σχέσεις, αλλά αυτό είναι το στυλ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το στυλ του πολιτικού συστήματος, το ύφος των σχέσεων με τους εταίρους», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δελτίο της (ρωσικής) Κεντρικής Τηλεόρασης NTV.


 Στις 9 Οκτωβρίου, την ημέρα που ξεκίνησε η τουρκική επιχείρηση στη Συρία, ο Τραμπ έγραψε επιστολή στον Ερντογάν ζητώντας ‘να μην είναι ανόητος και τόσο σκληρός. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ο Τούρκος ηγέτης πέταξε την επιστολή αυτή στα σκουπίδια.


Ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωσε αργότερα ότι το γράμμα του Τραμπ «δεν είχε καμία σχέση με ευγένεια», αλλά ο αμοιβαίος σεβασμός δεν επιτρέπει να κρατηθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη.


Στις 17 Οκτωβρίου, η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον συμφώνησαν να αναστείλουν την τουρκική εισβολή για 120 ώρες.

 Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Κούρδοι πρέπει να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη ζώνη ασφαλείας των 30 χιλιομέτρων στα σύνορα με την Τουρκία. 

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα συμβάλλουν σε αυτήν τη διαδικασία, αλλά Αμερικανοί στρατιώτες δεν θα επιστρέψουν στην περιοχή.


ria.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr