Η Τουρκία δεν συμμορφώνεται με την κατάπαυση του πυρός, λέει διοικητής των Κούρδων



Οκτώβριος 20, 2019. 23:12


Ο αρχηγός των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, στρατηγός Μαζλούμ  Κομπάνι Αμντί επιβεβαίωσε την απόσυρση των στρατευμάτων από τη συνοριακή πόλη Ρας αλ Άιν, αλλά δήλωσε ότι η Τουρκία δεν τήρησε την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε από τις ΗΠΑ.



«Αποσύραμε όλους τους στρατιώτες μας από το Ρας αλ Άιν. Όπως γνωρίζετε, εμείς πήραμε χθες πολλούς τραυματίες συντρόφους μας έξω από την πόλη και σήμερα όλοι οι στρατιώτες μας έχουν αποσυρθεί μαζί με τους υπόλοιπους τραυματίες», δήλωσε ο Αμπντί σε συνέντευξή του στο Αλ Αραμπίγια.


«Με αυτόν τον τρόπο δεσμευθήκαμε να συμφωνήσουμε στην απόσυρση των στρατευμάτων μας από ορισμένους από τους τομείς που αναφέρονται στη συμφωνία, ενώ η αποχώρηση από άλλες περιοχές συνεχίζεται. Αλλά, θέλουμε να πούμε ότι το τουρκικό κράτος, από την άλλη πλευρά, δεν τήρησε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και συνεχίζει να επιτίθεται», πρόσθεσε ο ανώτατος αξιωματικός.


Το Ρας αλ Άιν είναι μία από τις δύο πόλεις στα τουρκοσυριακά σύνορα που αποτελούν τους κύριους στόχους της επίθεσης της Τουρκίας προκειμένου να ωθήσει τους Κούρδους μαχητές και να δημιουργήσει στην περιοχή τη λεγόμενη «ζώνη ασφάλειας»  30 χιλιομέτρων μέσα στην επικράτεια της Συρίας.


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του με την Αλ Αραμπίγια, ο διοικητής αρνήθηκε τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας των Δημοκρατικών Δυνάμεων με την κυβέρνηση της Συρίας. «Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ μας και του συριακού καθεστώτος, υπάρχουν όμως συναντήσεις».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr