Μάικ Πενς: Οι Κούρδοι αποσύρονται από τη ‘ζώνη ασφάλειας’ στη Συρία



Οκτώβριος 23, 2019. 07:43


Οι κουρδικοί σχηματισμοί που απαρτίζουν τις ένοπλες «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» έχουν εγκαταλείψει τη ζώνη ασφάλειας που δημιούργησε η Άγκυρα στη βόρεια Συρία. Αυτό ανακοινώθηκε την Τρίτη από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, μιλώντας στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Tass.



«Νωρίτερα σήμερα (την Τρίτη) λάβαμε ένα μήνυμα από τον διοικητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ότι όλες οι ένοπλες δυνάμεις τους έχουν αποσυρθεί από τη ζώνη ασφάλειας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων», ανέφερε ο Πενς.


«Η ομάδα μας συνεχίζει να διεξάγει διαβουλεύσεις και με τις δύο πλευρές και ελπίζω ότι στο άμεσο μέλλον η εκεχειρία θα λειτουργήσει σε διαρκή βάση και οι διαβουλεύσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος.


Σύμφωνα με τον Πενς, οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο των  συνομιλιών ΗΠΑ- Τουρκίας για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφάλειας στη βόρεια Συρία ‘θα διασφαλίσει την ειρήνη και θα προστατεύσει όλους τους κατοίκους αυτής της περιοχής που έχει πληγεί από τον πόλεμο».


Πρόσθεσε ότι «τις τελευταίες πέντε ημέρες διατηρήθηκε μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός. Ο αντιπρόεδρος τόνισε και πάλι ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες που σταθμεύουν στη Συρία θα επιστρέψουν στην πατρίδα».



tass.ru
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr