Αλβανός υπουργός για την ΕΕ: Οι πρόωρες εκλογές στα Σκόπια δεν οφείλονται στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων



Οκτώβριος 19, 2019. 18:00

Ο Αλβανός υπουργός για την Ευρώπη και Εξωτερικών, Γκέντ Τσακάι έκρινε  ότι «οι πρόωρες εκλογές στα Σκόπια δεν οφείλονται στην αδυναμία έναρξης διαπραγματεύσεων με την ΕΕ».



Τόνισε ότι ‘στη γειτονική χώρα έχουν συζητηθεί εδώ και πολύ καιρό οι πρόωρες  βουλευτικές εκλογές’, προσθέτοντας ότι η πρόταση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ‘δεν σχετίζεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ωστόσο είναι η αφορμή’.


« Η συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία έγινε πολύ νωρίτερα. Δεν συνδέεται με τις διαδικασίες και δεν αποτελεί συνέπεια της απόφασης του Συμβουλίου», δήλωσε ο Τσακάι σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά για πρόωρες βουλευτικές εκλογές  και στην Αλβανία.


Ο Τσακάι πρόσθεσε ότι «στη Βόρεια Μακεδονία υπήρχαν υποσχέσεις ότι αυτή η διαδικασία (έναρξη διαπραγματεύσεων) θα συμβεί αναπόφευκτα», ενώ για την Αλβανία «δεν είχε επιβεβαιωθεί».


lider.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr