Οι Σλάβοι Αλβανίας καλούν τους Σλάβους Κοσσυφοπεδίου να ψηφίσουν τους «Γκοράνι»



Οκτώβριος 1, 2019. 20:10


Η σλαβική Ένωση Ίλιντεν που εδρεύει στα Τίρανα, παρότρυνε τους Σλάβους από την περιοχή Γκόρα  και το Κοσσυφοπέδιο, να ψηφίσουν μαζικά στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές του Κοσσυφοπεδίου που θα διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου, τους υποψηφίους του «Κόμματος Γκοράνι».



«Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στο Ενιαίο Κόμμα Γκοράνι και καλούμε τους «Μακεδόνες» [Σλάβους Κοσόβου] να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν αυτό το κόμμα, ώστε να μπορούν να έχουν τους δικούς τους βουλευτές στο νέο κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου.

 Έχετε την ευκαιρία και την τύχη να μπορείτε να ψηφίσετε ένα κόμμα που αγωνίζεται για τα δικαιώματά σας και προσπαθεί να διατηρήσει τις ρίζες, τη γλώσσα και την ‘μακεδονική’ ταυτότητα», αναφέρει η έκκληση, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.


Στην περιοχή Γκόρα υπάρχουν εννέα χωριά που κατοικούνται από σλαβικό πληθυσμό μουσουλμανικής θρησκείας, γνωστοί ως Γκοράνι. 

Οι Σκοπιανοί τους βαπτίζουν «Μακεδόνες», ενώ οι Βούλγαροι τους θεωρούν εθνικό βουλγαρικό φύλο.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr