Αλβανία: Απειλούν τη μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα με φυλάκιση



Οκτώβριος 30, 2019. 22:10

Τίρανα.

Έρευνα έχει ξεκινήσει για τη μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μετά από τις  αντι-αλβανικές κλήσεις  που έκανε στον τάφο του γιου της στην 1η επέτειο του θανάτου του, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.


Ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ Αρτάν Χότζα ανέφερε ότι λίγο μετά το ετήσιο μνημόσυνο στο νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτες στις 26 Οκτωβρίου, ο κρατικός αστυνομικός τομέας κατά της τρομοκρατίας παραπέμπει στην Εισαγγελική Αρχή του Αργυρόκαστρου τη Βασιλική Κατσίφα.


Η Βασιλική Κατσίφα είναι η μητέρα του ανθρώπου που σκοτώθηκε μετά από 4ωρο ανταλλαγής πυρών με τις ειδικές δυνάμεις Renea στις 28 Οκτωβρίου 2018, όπως σημειώνεται.

Η 67χρονη μητέρα του Κατσίφα, που ζει στο χωριό Βουλιαράτες κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου του γιου της, Κωνσταντίνου Κατσίφα,  είχε προβεί σε υποκίνηση μίσους ή διαμάχης μεταξύ των εθνοτήτων και της θρησκείας. Κατηγορείται ότι διέπραξε αδίκημα που προβλέπεται από το άρθρο 265 του Ποινικού Κώδικα.


Επίσης, το Γραφείο του Εισαγγελέα του Αργυρόκαστρου έχει κινήσει ποινική δίωξη εναντίον ενός ατόμου από την Δερβιτσάνη, πρώην επικεφαλής του τοπικού υποκαταστήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, γιατί εμπόδισε και απείλησε Αλβανούς δημοσιογράφους στις 26 Οκτωβρίου στην είσοδο του πολιτικού νεκροταφείου στους Βουλιαράτες.


«Να πείτε γιατί σκοτώσατε το παιδί. Γιατί ήρθατε εδώ, να φύγετε!» είχε πει στους δημοσιογράφους.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  το άρθρο 265 λέει ότι όποιος προάγει το μίσος και τη διαμάχη λόγω φυλής, εθνικότητας  θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ, τιμωρείται με φυλάκιση από δύο έως 10 έτη.

sarandaweb.net

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr