Σκόπια: Ο Ζάεφ θα συναντηθεί με ιστορικούς ενόψει της αυριανής συνεδρίασης με τους Βουλγάρους



Οκτώβριος 14, 2019. 15:17

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα συναντηθεί με τους ιστορικούς που είναι μέλη της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βόρειας Μακεδονίας- Βουλγαρίας για τα ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα, που συστάθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας για την καλή γειτονιά με τη Βουλγαρία.



Σε δήλωσή του που έγινε σήμερα το πρωί μετά από μια περιφερειακή διάσκεψη σχετικά με την αποτελεσματική κοινωνική προστασία, ο Ζάεφ δήλωσε ότι δεν τους έχει συναντήσει ακόμη, αλλά αυτό θα γίνει στη διάρκεια της ημέρας.


«Κατά τη διάρκεια της ημέρας πιθανότατα θα συναντηθούμε. Θα έχω μια συνάντηση με τους εκπροσώπους του υπουργικού συμβουλίου και τον υπουργό Νίκολα Ντιμίτροφ και των συμβούλων της εξωτερικής πολιτικής,  γιατί αύριο θα υπάρξει συνάντηση με την Επιτροπής της Βουλγαρίας», είπε ο Ζάεφ απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση μετά τη διάσκεψη για την αποτελεσματική κοινωνική προστασία.


Σημειώνεται ότι η τελευταία συνάντηση που έγινε πριν από ένα μήνα κατέληξε σε φιάσκο.


Πριν λίγες ημέρες ο Ζάεφ είχε δηλώσει ότι παροτρύνει τους ιστορικούς των Σκοπίων να είναι πιο διαλλακτικοί με τη βουλγαρική πλευρά, για να υπάρξει στήριξη της Βουλγαρίας για έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.


mia.mk, sitel.com.mk,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr