Η ΕΕ πιστεύει ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να σέβονται τη Συμφωνία των Πρεσπών



Οκτώβριος 29, 2019. 17:35

Σκόπια.

 Ερωτηθείσα από τα ελληνικά ΜΜΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, δήλωσε ότι η ΕΕ είναι πεπεισμένη ότι τα Σκόπια και η Αθήνα θα συνεχίσουν να τη σέβονται.



Η αντίδραση έρχεται μετά από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, ότι η συμφωνία των Πρεσπών κινδυνεύει μετά το γαλλικό βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ. Ερωτηθείς εάν η ΕΕ «φοβάται» για τη συμφωνία αυτή, η Κοτσίγιαντσιτς δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τα σχόλια κάποιου άλλου.


Η ΕΕ εκφράζει την ικανοποίησή της με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί σημαντική επιτυχία και αποτελεί θετικό παράδειγμα όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για την ΕΕ και πέραν αυτής, χαιρέτισε το θάρρος και την αποφασιστικότητα των δύο εμπλεκομένων μερών και πιστεύει ότι οι αρχές θα συνεχίσουν να το επιδιώκουν και να το εφαρμόζουν με πνεύμα εμπιστοσύνης, δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΕ, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr