Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019

Ο Ερντογάν μήνυσε το γαλλικό περιοδικό Le PointΟκτώβριος 26, 2019. 22:22

Το γαλλικό περιοδικό Le Point στο κύριο άρθρο του χαρακτήρισε την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία ως ‘Εθνοκάθαρση’ εναντίον του κουρδικού πληθυσμού. 


Ένα άρθρο που προκάλεσε τη μήνη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπέβαλε μήνυση κατά συντάκτη του γαλλικού περιοδικού.


«Αυτή είναι μια δικτατορική αντίδραση, δεν καταλαβαίνει ότι μπορούμε να τον επικρίνουμε», δήλωσε ο συντάκτης του περιοδικού Ετιέν Γκερνέλ.


Ο Γκερνέλ μιλώντας στην Deutsche Welle είπε χαρακτηριστικά ότι ο Ερντογάν τολμά να λέει αυτό που θα κάνει. Κατά κάποιο τρόπο αυτό είναι μια ειλικρίνεια των προθέσεων του. Είπε θα συντρίψει τα κεφάλια των Κούρδων και κατόπιν άρχισε να το κάνει».


 Ο Γάλλος δημοσιογράφος αναφερόμενος στη μήνυση του Ερντογάν, είπε:

 «Εάν ο Ερντογάν ανοίξει μια τέτοια υπόθεση, θα είναι δύσκολο να την κερδίσει γιατί αυτό που έγραψα είναι αλήθεια. Υπάρχουν έρευνες και συνεντεύξεις.  Ότι είπαμε είναι πραγματικό  δεν το είπαμε στον αέρα. Δεν ανησυχώ. Μας επιτίθεται από την Τουρκία, για εσωτερικούς λόγους».
«Δεν παίρνουμε ούτε μία λέξη πίσω», πρόσθεσε.


Το περιοδικό «Le Point» έγραψε ότι η επίθεση της Τουρκίας στις 9 Οκτωβρίου στη βόρεια Συρία ήταν η μέθοδος του Ερντογάν, εθνοκάθαρση. «Θα επιτρέψουμε στον Ερντογάν να σφάξει τους Κούρδους και να απειλήσει την Ευρώπη;


Ο Τούρκος πρόεδρος υπέβαλε μήνυση εναντίον του Ετιέν Γκερνέλ και Ρομάν Γκουμπέρτ για ‘προσβολή του προέδρου’…


basnews.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr