Τουρκία: MIT και χωροφυλακή σκότωσαν επικηρυγμένα στελέχη του PKK




Οκτώβριος 5, 2019. 18:57


Σε κοινή επιχείρηση κατά των αυτονομιστών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK),  της επαρχιακής χωροφυλακής στο Τουντζελί και των μυστικών υπηρεσιών, εντόπισαν και σκότωσαν στην περιοχή Πουλουμούρ  δύο αυτονομιστές του PKK, έναν άνδρα που είχε επικηρυχθεί με 4 εκατομμύρια τουρκικές λίρες και μία γυναίκα που είχε επικηρυχθεί με 300 χιλιάδες τουρκικές λίρες.



Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, στα όρια των επαρχιών Μπιγκόλ και Τουντζελί στην περιοχή Πουλουμούρ χθες τη νύχτα εντοπίστηκαν οι δύο αυτονομιστές που ήταν επικηρυγμένοι.


Πρόκειται για την Αϊτέν Ενέ που είχε το ψευδώνυμο Τσιτσέκ και ήταν επικηρυγμένη με 300 χιλιάδες τουρκικές λίρες και φερόταν ως διοικητής του λεγόμενου στρατιωτικού συμβουλίου του Ερζουρούμ και ο Μεχντί  Καπλάν γνωστός με το κωδικό όνομα Ντιλγκέι.


Μάλιστα,  σύμφωνα με πληροφορίες από τις πηγές ασφάλειας, η  42χρονη Αϊτέν Ενέ είχε καταχωρηθεί  ως ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα στην Τουρκία καθώς πριν από 22 χρόνια άρχισε η δράση της φερόμενη να εμπλέκεται τότε με την τρομοκρατική οργάνωση του PKK, όπως σημειώνεται.


dha.com.tr, ahaber.com.tr


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr