Αλβανικά Συμπεράσματα: Η RENEA δεν παραβίασε το νόμο για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα...





Οκτώβριος 29, 2019. 20:18

Τίρανα.

«Η μονάδα RENEA δεν παραβίασε τον νόμο για τη χρήση πυροβόλων όπλων στις 28 Οκτωβρίου 2018, όταν εξουδετέρωσε τον εξτρεμιστή  Κωνσταντίνο Κατσίφα που πυροβόλησε την αστυνομία στους Βουλιαράτες Αργυρόκαστρου, όπου σκοτώθηκε», γράφει η Shqiptarja.


Αυτή είναι έκθεση της ερευνητικής ομάδας που διαχειρίζεται τον φάκελο στην Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων, η οποία ξεκίνησε έρευνα μετά από έκθεση των μελών της οικογένειας του Κατσίφα ότι η τον σκότωσε η αστυνομία, παρόλο που θα μπορούσε να αποφύγει τη δολοφονία, τραυματίζοντας τον.


Σύμφωνα με πληροφορίες της Report TV η έρευνα παραμένει ανοιχτή, αλλά αναμένεται να διερευνηθεί εκ νέου η υπόθεση μετά την επιλογή μιας νέας ομάδας εισαγγελέων μετά την αποχώρηση των δύο σημερινών ανακριτών.


Ο Μπεσνίκ Μούτσι εξελέγη ως Συνταγματικός Δικαστής, αφήνοντας τη θέση του Εισαγγελέα Σοβαρών Εγκλημάτων, ενώ ο Νιάζι Σεφέρι υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους υγείας.






Έτσι, αναμένεται ο διορισμός νέων ανακριτών, ενώ το ιατροδικαστικό πόρισμα θα καθορίσει την τύχη αυτής της έρευνας.


 Στη διάρκεια των τελευταίων 72 ωρών, συμπεριλαμβανομένης της 28ης Οκτωβρίου, έγιναν τελετές μνήμης για τον Κατσίφα και επαναλήφθηκαν από την οικογένειά του οι επιθέσεις  εναντίον των κρατικών θεσμών από τους Βουλιαράτες, αλλά η έρευνα σχετικά με τη μονάδα Renea, δείχνει ότι δεν έχει παραβιάσει το νόμο.


Έφθασε στο συμπέρασμα αυτό η εισαγγελία διαθέτοντας το επιχειρησιακό σχέδιο, το κινηματογραφικό υλικό της μονάδας Renea και ότι ο Κατσίφας πυροβολούσε με αυτόματο όπλο στη μέση του χωριού στις 28 Οκτωβρίου 2018, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


shqiptarja.com




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr