Ανησυχία Βουλγάρων για το S-400 στη Σερβία



Οκτώβριος 31, 2019. 18:11

Η πρώην πρέσβειρα της Βουλγαρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέλος του Ατλαντικού Συμβουλίου της Βουλγαρίας, Έλενα Ποπτοντόροβα δήλωσε ότι  στη σερβική πόλη Νις υπάρχει προφανώς μια ρωσική στρατιωτική βάση.



Ταυτόχρονα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Σόλομον Πασί, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει προσοχή στη ρωσική δραστηριότητα στη Σερβία.


«Η Νις είναι προφανώς ρωσική στρατιωτική βάση στη Σερβία. Αν οι Ρώσοι αφήσουν εκεί το αντιπυραυλικό συγκρότημα S-400, οι δραστηριότητες τους θα καλύπτουν τη Βουλγαρία και ολόκληρη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε η Ποπτοντόροβα.


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Σόλομον Πασί σχολίασε στο Twitter μια φωτογραφία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ και τον Επίπροπο Γιόχανες Χαν, καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει περισσότερη προσοχή στη δραστηριότητα της Σερβίας.


«Θα υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις για τη ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Σερβία και το ρωσικό κέντρο κατασκοπείας στη Νις;  Ή θα προσφέρουμε στην KGB ευρωπαϊκές προοπτικές;», έγραψε καυστικά ο Πασί.


mkd.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr