Στα Σκόπια η επέτειος του VMRO εορτάστηκε με διαφορετικό πνεύμα από ό, τι στη Βουλγαρία



Οκτώβριος 23, 2019. 22:49

Σκόπια.

Τα 126 χρόνια από την ίδρυση της «Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής οργάνωσης»- VMRO, γιορτάστηκαν και στα Σκόπια από τα δύο κόμματα που φέρουν το λογότυπο αυτό στην ονομασία τους.



Το  Λαϊκό- VMRO NP,  στο οποίο επικεφαλής είναι ο πρώην πρωθυπουργός Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι,  τονίζει ότι η ίδρυση της επαναστατικής ομάδας στη Θεσσαλονίκη πριν από 126 χρόνια είχε ως όραμα μια ελεύθερη, αυτόνομη και ανεξάρτητη Μακεδονία, ένα όραμα που πήρε σάρκα και οστά με την πάροδο των ετών, με την σημερινή κρατική υπόσταση της χώρας.


«Αν δεν ήταν το BMORK, το TMORO και το ΒΜΟΡΟ, δεν θα υπήρχε το VMRO, ούτε φιλοδοξία, ούτε αγώνας για αυτό που είμαστε σήμερα, για αυτό που προσπαθούμε αύριο να γίνουμε ένα ίσο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Ο αγώνας του VMRO άνοιξε το δρόμο για μια ανεξάρτητη και ευρωπαϊκή ‘Μακεδονία’».


Το κύριο αντιπολιτευτικό κόμμα VMRO-DPMNE διοργάνωσε εκδήλωση μπροστά στο άγαλμα του Γκότσε Ντέλτσεφ στα Σκόπια (φωτό)  και τίμησε  την επέτειο για ελευθερία του ‘μακεδονικού’ λαού, αποφεύγοντας να μιλήσει για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.


«Η ενωμένη Μακεδονία θα συνεχίσει να καλλιεργεί τα ιδανικά του VMRO, για ευημερία και ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες του ‘μακεδονικού’ κράτους, για το οποίο οι πρόγονοί μας πολέμησαν και πέθαναν», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


«Στις 23 Οκτωβρίου του 1893, νέοι διανοούμενοι στη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν την «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική οργάνωση»- VMRO, που στόχευε στην καταπολέμηση κάθε είδους δουλείας, και είχε σκοπό να ενώσει όλους τους δυσαρεστημένους από τη Μακεδονία και την Αδριανούπολη με κοινά την πίστη, την εθνικότητα και την πεποίθηση.


Για αυτό η Ενωμένη Μακεδονία, σεβόμενη το σύνταγμα του VMRO απαιτεί  πατριωτισμό από το κράτος και οι πολίτες να εργάζονται για το καλό της χώρας μας γιατί όλοι είμαστε παιδιά της ‘Μακεδονίας’.


ΜΜΕ Σκοπίων

-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr