Η Τσεχία δώρισε στα Σκόπια 10 νέα οχήματα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών





Νοέμβριος 4, 2019. 17:31


Στο Αστυνομικό Κέντρο Γκιόρτσε Πετρόφ, τέθηκαν σήμερα σε χρήση 10 νέα οχήματα Fiat Duko, τα οποία  είναι δωρεά της Τσεχικής Δημοκρατίας και θα χρησιμοποιούνται για επείγουσες παρεμβάσεις των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.



Η δωρεά των νέων οχημάτων ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ και η συμφωνία δωρεάς αναφέρεται στον εκσυγχρονισμό διαφόρων οργανωτικών μονάδων του υπουργείου Εσωτερικών.


Τα οχήματα προορίζονται για ταχεία επέμβαση, όσον αφορά τη διατάραξη της δημόσιας τάξης και της ειρήνης, αλλά και για την εκτέλεση άλλων αστυνομικών καθηκόντων.


Διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό προστασίας σε όλα τα ευαίσθητα μέρη του οχήματος, είναι εξοπλισμένα με περιστροφικά φώτα,  φωτοβολίδες και σειρήνες και είναι πλήρως προσαρμοσμένα για την επιτήρηση της τάξης.


Ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης των οχημάτων, σημείωσε ότι τα οχήματα αυτά ήταν άκρως απαραίτητα για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των αστυνομίας, αφού αυτά τα οποία χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα ήταν 49 ετών.


Ευχαρίστησε τον Τσέχο πρέσβη, Μίροσλαβ Τόμαν και την κυβέρνηση της Τσεχικής Δημοκρατίας για την ενίσχυση των ικανοτήτων της αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει επιτυχώς τη μεταναστευτική κρίση.


denesen.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr