Αλβανία: 12 ώρες μετά το σεισμό- 16 οι νεκροί και δεκάδες θαμμένοι στα ερείπια 9 κτηρίων!




Νοέμβριος 26, 2019. 17:14


Σύμφωνα με έκτακτα δημοσιεύματα των αλβανικών μέσων ενημέρωσης, οι νεκροί από τον μεγάλο σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 16, ενώ κάτω από τα ερείπια εννέα κτηρίων υπάρχουν δεκάδες εγκλωβισμένοι πολίτες.



Ήδη, με την πάροδο της ώρας, άρχισαν οι αλβανικές αρχές να μοιράζουν στους σεισμόπληκτους σκηνές, οι οποίες στήνονται στο Φούσα-Κρούγια και στο Δυρράχιο.


Βίντεο εν ροή

Χίλιες κλήσεις έκτακτης ανάγκης από τον σεισμό, πάνω από 600 οι τραυματίες


Η υπουργός Υγείας Ογκέρτα Μαναστηρλίου δήλωσε ότι η καταγράφηκαν περίπου 1000 κλήσεις για βοήθεια στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε πάνω από 600.


«Προχωρούμε στη μέγιστη εγρήγορση σε όλα τα νοσοκομεία του Δυρραχίου, των Τιράνων και της Λέζα. Κάνουμε μια εξαιρετική δουλειά για να αντιμετωπίσουμε με θάρρος και αλληλεγγύη την κατάσταση.


Υπάρχουν πάνω από 600 τραυματίες που έχουν ήδη νοσηλευτεί, υπάρχουν νοσηλευόμενοι που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά».


Η υπουργός τόνισε ότι στο εθνικό πλαίσιο έχουν ενεργοποιηθεί 45 ομάδες  έκτακτης ανάγκης, έχουν φθάσει στο κέντρο συντονισμού 950 κλήσεις για βοήθεια, ενώ έχουν ολοκληρωθεί 190 αποστολές.
Σύμφωνα με την ίδια, μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε απώλεια ζωής στα νοσοκομεία από τους διακομισθέντες.


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr