Οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν 170 Κούρδους αυτονομιστές στο βόρειο Ιράκ από τον Μάιο





Νοέμβριος  29, 2019. 14:46

Συνολικά 170 Κούρδοι αυτονομιστές μέλη του PKK σκοτώθηκαν από τότε που η Τουρκία ξεκίνησε την στρατιωτική επιχείρηση «Pençe Harekatı» στο βόρειο Ιράκ τον Μάιο, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.



 «170 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί ως μέρος της στρατιωτική επιχείρησης στο βόρειο Ιράκ, όπου εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν 350 νάρκες και αυτοσχέδιες βόμβες», σύμφωνα με δήλωση της Σεμπνέμ Ακτόπ, εκπροσώπου του υπουργείου προς τους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα, Άγκυρα.



Η Ακτόπ πρόσθεσε ότι στην περιοχή Χαρκούκ βρέθηκαν τμήματα ενός αλεξίπτωτου  που χρησιμοποίησε το αυτονομιστικό κόμμα του PKK για να επιτεθεί στις τουρκικές δυνάμεις.


Οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν μια σπηλιά με 15 δωμάτια και 400 κιλά νιτρικής αμμωνίας, πολλά αυτοσχέδια εκρηκτικά.


Η Τουρκάλα εκπρόσωπος τόνισε ότι η δράση του τουρκικού στρατού παρακωλύει τις κινήσεις των Κούρδων αυτονομιστών με την κατάληψη βασικών εγκαταστάσεων εφοδιασμού τους, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση θα συνεχισθεί μέχρι να σκοτωθεί και το τελευταίος Κούρδος αυτονομιστής, σύμφωνα με την Sabah.




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr