Αλβανία: Πως μέσα σε 20 χρόνια έγιναν 2.000 φόνοι για τη λεηλασία των παράκτιων περιοχών



Νοέμβριος 8, 2019. 19:12


Λεηλασίες γης στις παράκτιες περιοχές  της Αλβανίας έγιναν από τις συμμορίες των πολιτικών οικογενειών που διακυβέρνησαν τη χώρα κατά τα τελευταία 28 χρόνια, γράφει η αλβανική “Pamfleti”.



Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν γίνει 2000 φόνοι για την αλλαγή της ιδιοκτησίας των παράκτιων περιοχών που θεωρούνται  οι πλέον τουριστικές στην αλβανική επικράτεια.


Για την κάλυψη αυτού του εγκλήματος, σημειώνει το δημοσίευμα, Πολιτική και Δικαιοσύνη κατά τα τελευταία 15 χρόνια έχουν κάνει 247 πλασματικές συλλήψεις δημοτικών υπαλλήλων, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις που αποδεικνύουν τη συνεργασία ‘Πολιτικής Εξουσίας- Δικαιοσύνης- πλαστογραφίας» στο υποθηκοφυλακείο της Αυλώνας.


Κυρίως η  παράκτια ακτή  Αυλώνα- Αγίων Σαράντα έχει γίνει ιδιοκτησία πολιτικών, κυβερνητικών αξιωματούχων, εισαγγελέων, δικαστών, ολιγαρχών και εγκληματιών, όπως και στην περιοχή του Δυρραχίου.


Μάλιστα, συνεχίζει η “Pamfleti” τουριστικές περιοχές, φυσικά πάρκα και παραλίες, έγιναν ιδιοκτησίες με ψευδείς αποφάσεις και αρχεία από τα οικογενειακά σουλτανάτα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του Δημοκρατικού Κόμματος, του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση κλπ.


Έτσι, η οικογένεια Μπερίσα καταλαμβάνει έκταση 25 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στην Αυλώνα, ο Έντι Ράμα 35 χιλιάδες τ.μ., ο Φατμίρ Μεντίου 10 χιλιάδες τ.μ., ο Αντριάτικ Λάλα, 2000 τ.μ. Ο Ιλίρ Μέτα 18 χιλιάδες τ.μ.,ο Αρντί Βελίου 5 χιλιάδες τ.μ. , επίσης: μικρότερα κομμάτια απέκτησαν δικαστές, εισαγγελείς, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, δήμαρχοι, πρεσβευτές, ιδιοκτήτες μέσω μαζικής ενημέρωσης, αρχιεπίσκοποι, τελωνειακοί υπάλληλοι και εγκληματίες.


Το δημοσίευμα συμπληρώνει λεπτομερώς τις περιοχές αυτές, μεταξύ των οποίων είναι η Χιμάρα, η Αυλώνα, Άγιοι Σαράντα, Δρυμάδες κλπ.


Για τις περιπτώσεις αυτές, προκειμένου να αρπάξουν τις ιδιοκτησίες από τους νόμιμους κατόχους έχουν γίνει κατά τα τελευταία 20 χρόνια, 354 δολοφονίες, 17 εξαφανίσεις ατόμων, 230 πυρκαγιές σε ιδιοκτησίες και 189 κατοικίες και επιχειρήσεις καταστράφηκαν με δυναμίτη, πέρα από τις μεθοδεύσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων με γκρεμίσματα ιδιοκτησιών, γράφει το δημοσίευμα.


pamfleti.net
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr