Αλβανία: Η «Αυτοδιάθεση» καλεί τους πολίτες σε πορεία στις 28 Νοεμβρίου για την Ένωση των Αλβανών



Νοέμβριος 9, 2019. 18:03

Το παράρτημα στα Τίρανα, του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης του Κοσσυφοπεδίου, καλεί  τους πολίτες σε πορεία την 28η Νοεμβρίου στην αλβανική πρωτεύουσα- την εθνική εορτή των Αλβανών, για Ενότητα, πρόοδο και ασφάλεια.



Σύμφωνα με ανακοίνωση:


«Οι Αλβανοί δεν έχουν την πολυτέλεια να βλέπουν την 28η Νοεμβρίου ως μια απλή γιορτή. Η 28η Νοεμβρίου είναι ένα ανεκπλήρωτο έργο. Η ημερομηνία μνημονεύει τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας για μια ενωμένη και ευημερούσα Αλβανία, για την οποία οι εθνικοί ήρωες έδωσαν τα πάντα.


Αλλά η Αλβανία δεν είναι ευημερούσα σήμερα, οι Αλβανοί δεν είναι ενωμένοι. 

Για αυτό, η 28η Νοεμβρίου είναι ένα ζωντανό έργο που απαιτεί κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αλλαγές, αυξημένη ασφάλεια και κοινωνική πρόοδο.


Αυτοί οι στόχοι απαιτούν συγκεκριμένα βήματα ολοκλήρωσης μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου. 

Αυτή η ενσωμάτωση θα ενισχύσει ποιοτικά τη δημοκρατία, θα αναπτύξει την οικονομία, θα ενισχύσει την κρατική υπόσταση και θα βελτιώσει σημαντικά τη θέση των αυτόχθονων Αλβανών σε άλλες χώρες και σε εκείνους που ζουν σε εξορία», αναφέρει το παράρτημα της «Αυτοδιάθεσης» στα Τίρανα.


Προσθέτει, μάλιστα, ορισμένα μέτρα για την ανεργία, την ανακούφιση των φτωχών, καταγγέλλοντας τις πολιτικές που κυριάρχησαν μετά την πτώση της δικτατορίας μέχρι σήμερα, υποσχόμενο μια καλύτερη ζωή για τους Αλβανούς.


mekulipress.com, balkanweb.com κλπ


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr