Αλβανία: Τραγικές στιγμές από το σεισμό των 6,4 βαθμών- 15 οι νεκροί



Νοέμβριος 26, 2019. 15:34

Τίρανα.

Ο ισχυρός σεισμός 6,4 της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε την Αλβανία  στις 03:55 π.μ. την Τρίτη έφερε την καταστροφή. Κατέρρευσαν πολυκατοικίες και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, αφήνοντας πίσω  του, τουλάχιστον, 15 θύματα.


Στη Θουμάνα (Thumanë), όπου εξελίχθηκε  η πιο δραματική κατάσταση, μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από το σπίτι που έμενε.


Συνολικά στη Θουμάνα, κατέρρευσαν τρία κτήρια και κάτω από τα ερείπια εγκλωβίστηκαν άνθρωποι τους οποίους οι πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν.


Στο Δυρράχιο έγιναν εκτεταμένες ζημιές, τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα ερείπια πολυκατοικιών, ενώ η σορός ενός άλλου εντοπίστηκε στη Βίλα Πάλμα στο Δυρράχιο.


Στο Κουρμπίν ένας άλλος έχασε τη ζωή του εξαιτίας πανικού, σε μια προσπάθεια να εγκαταλείψει το σπίτι του πήδηξε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου,  με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. 

Επίσης, στο ίδιο μέρος ένα άτομο πέθανε αφού έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στη διάρκεια του σεισμού και χτύπησε σε οικία.


Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Αράπο Ορμένι, ο σεισμός διήρκησε 20 δευτερόλεπτα, είναι στο ίδιο επίκεντρο που το 1926 είχε γίνει σεισμός εντάσεως 8 βαθμών.


Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους, πολλοί άφησαν τα οχήματά τους σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν κτήρια και δημιουργήθηκε χάος στους δρόμους, ιδιαίτερα μετά τους κύριους μετασεισμούς.


Οι αλβανικές πόλεις σήμερα δεν ξύπνησαν από την ανατολή του ηλίου, αλλά, από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου.


Το επίκεντρο ήταν 10 χιλιόμετρα από το Δυρράχιο και 31 χιλιόμετρα από τα Τίρανα. Πολλά κτήρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές σε αρκετές πόλεις.


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr