Το 75 τοις εκατό των Αλβανών είναι υπέρ της ένωσης με το Κοσσυφοπέδιο



Νοέμβριος 14, 2019. 20:58

Τίρανα

Το 75 τοις εκατό των Αλβανών φαίνεται να είναι υπέρ της ιδέας της εθνικής ενοποίησης Κοσσυφοπεδίου- Αλβανίας, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.



Ο δημοσιογράφος Σεμπάστιαν Ζόνια σε σχόλιό του στο Facebook, πρότεινε να εκδοθεί αυτήν την εβδομάδα στα Τίρανα μια σε βάθος έρευνα, η οποία διεξήχθη από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, αλλά η δημοσίευση της ακυρώθηκε.


Ο Ζόνια δημοσιεύει ένα γράφημα (φωτό δίπλα) της δημοσκόπησης και σημειώνει λιγόλογα:


«Το 75% των Αλβανών είναι υπέρ της εθνικής ένωσης. Η δημοσίευση της μελέτης ακυρώθηκε».


Αυτήν την εβδομάδα  στα Τίρανα σχεδιάστηκε η δημοσίευση μιας εμπεριστατωμένης έρευνας στην οποία συμμετείχαν πολλές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο για την εθνική ενότητα, σημειώνει το δημοσίευμα.


Η παρουσίαση της έρευνας, αν και όλα ήταν έτοιμα, ακυρώθηκε το προηγούμενο βράδυ χωρίς καμία εξήγηση.


Δημοσιεύθηκε μόνο ένα γράφημα από τη μελέτη που δείχνει ότι περίπου το 75% των Αλβανών στην Αλβανία θα ψήφιζε υπέρ της ένωσης Αλβανίας- Κοσόβου αν γινόταν δημοψήφισμα.


Η μελέτη ασχολείται επίσης με έρευνες πολλών άλλων θεμάτων που αποδεικνύουν ότι οι Αλβανοί  είναι αντίθετοι στην ιδέα ανταλλαγής εδαφών με τη Σερβία καθώς και στην ιδέα της «μίνι Σένγκεν» με τη Σερβία.


Ρωτάει ο συντάκτης της εφημερίδας Shekulli: Γιατί ακυρώθηκε η μελέτη, γιατί κρύβεται και δεν παρουσιάζεται στο αλβανικό κοινό;


shekulli.com.al, mekulipress.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr