Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

Ο Ράμα στο Anadolu: Ο αλβανικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ τη βοήθεια της ΤουρκίαςΝοέμβριος 30, 2019. 08:25

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ευχαρίστησε την Τουρκία και τον πρόεδρό της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη βοήθεια που προσέφερε για τη διαχείριση της κατάστασης μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα, σημειώνει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.Ο Ράμα εξέτασε την περιοχή του σεισμού στο Δυρράχιο μετά τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών που άφησε δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.


Σε δήλωση του στο Anadolu, ο Ράμα δήλωσε ότι πρόκειται για μια καταστροφική κατάσταση.


«Τώρα μιλώ σε σας, έχετε την εμπειρία, σεισμούς, μεγάλες τραγωδίες, έτσι γνωρίζετε. Θέλω να σας ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά στο όνομα του καθενός, γιατί αυτό που κάνει η Τουρκία και προσωπικά ο πρόεδρος Ερντογάν για να βοηθήσει θα είναι αξέχαστο, προσωπικά δεν θα το ξεχάσω ποτέ», τόνισε ο Ράμα.


«Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, μια ισχυρή χώρα, εμείς είμαστε μια μικρή χώρα, ακόμη αδύναμοι, αλλά θα είμαστε εκεί για εσάς όποτε θα έχετε ανάγκη, και αυτή (η βοήθεια) δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τον αλβανικό λαό», πρόσθεσε.


Ο Ράμα εξήρε επίσης το έργο των τουρκικών ομάδων που συμμετείχαν στο έργο της διάσωσης στην πληγείσα περιοχή.


«Οι ομάδες σας είναι φανταστικές και είναι ήρωες, όπως και κάθε άλλη ομάδα. Έτσι, υπάρχει ένα φως σε αυτό το σκοτάδι, δηλαδή το κοινό πνεύμα που έχει δημιουργηθεί με τόσες πολλές εθνικότητες που σπεύδουν να βοηθήσουν για να νοιώσουμε, αυτό που χρειάζεται σε αυτές τις καταστάσεις, ότι δεν είστε μόνοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.


Ευχαρίστησε την Τουρκία και τον πρόεδρο της, Ερντογάν για την παροχή νοσοκομείων για τη θεραπεία των τραυματιών και δήλωσε ότι θα αρχίσει να στέλνει μερικούς τραυματίες για θεραπεία.


«Και εδώ, θέλω να ευχαριστήσω τον Τούρκο πρόεδρο, την τουρκική κυβέρνηση που άνοιξε τις πόρτες στα νοσοκομεία. Όπως, επίσης, και άλλες κυβερνήσεις. Για αυτό ξεκινάμε σήμερα να στείλουμε με το αεροπλάνο ορισμένους από τους ανθρώπους», δήλωσε ο Ράμα.


«Αν αυτό που λέει ο Νίτσε είναι αλήθεια, ‘αυτό που δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο ισχυρό’ τότε υπάρχει εγγύηση ότι θα βγούμε πιο δυνατοί», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία έστειλε στην Αλβανία 120 σκηνές, 2750 κουβέρτες και 100 τουαλέτες.


aa.com.tr/sq


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr