Η Τουρκία πυροδότησε τον πύραυλο ATMACA από πλοίο δικής της κατασκευής



Νοέμβριος 4, 2019. 20:40

Η Τουρκία για πρώτη φορά δοκίμασε με επιτυχία δικό της πύραυλο κατά πλοίων τον Atmaca/Ατματζά,  από πλοίο δικής της κατασκευής, όπως ανακοινώθηκε από την τουρκική προεδρία αμυντικών βιομηχανιών.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, διεξήχθη επιτυχημένη δοκιμαστική πυροδότηση του πρώτου πυραύλου κρουζ που αναπτύχθηκε στη χώρα.


 Ο πύραυλος  Atmaca πυροδοτήθηκε από το πολεμικό πλοίο «TCG Kinaliada», την τέταρτη «Ada – class»  ανθυποβρυχιακή πολεμική κορβέτα που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του τουρκικού εθνικού προγράμματος πολεμικών πλοίων, όπως είπε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.


Ο κατασκευασμένος από τον παραγωγό πυραύλων Roketsan, ο Atmaca θα ενταχθεί στην απογραφή του τουρκικού στρατού το δεύτερο εξάμηνο του 2020.


Ο Atmaca θα αντικαταστήσει τον αμερικανικής κατασκευής πύραυλο κατά των πλοίων Harpoon στον κατάλογο.


Σύμφωνα με τον Roketsan, ο Atmaca είναι ένας υψηλής ακρίβειας, μεγάλης εμβέλειας, επιφάνειας – επιφάνειας, πύραυλος κατά πλοίων που μπορεί να ενσωματωθεί σε περιπολικά σκάφη, φρεγάτες και κορβέτες.


Ο Atmaca είναι ένα κατευθυνόμενο βλήμα με εμβέλεια πάνω από 200 χιλιόμετρα (124 μίλια) που θέτει σε κίνδυνο στόχους πέρα από την ορατή γραμμή.


anews.com.tr


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr