Ρωσία:«Λεκτικές πομφόλυγες» του ΝΑΤΟ η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία



Νοέμβριος 1, 2019. 07:30


Η Ρωσία απάντησε στη Βορειοατλαντική Συμμαχία με τις εκκλήσεις της για την Ουκρανία να ανακτήσει τον έλεγχο της χερσονήσου της Κριμαίας, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα αυτό, κατ’ αρχήν δεν υπόκειται σε συζήτηση, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας Βλαντίμιρ Ευσέεβ στο ραδιόφωνο του Sputnik.



Επίσης, ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνοτικών σχέσεων και διπλωματίας της Κριμαίας, Γιούρι Γκέμπελ, δήλωσε ότι οι εκκλήσεις του ΝΑΤΟ για επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία δεν οδηγούν πουθενά.


«Όλες αυτές οι κλήσεις που προέρχονται από τα χείλη των «φίλων» μας από το ΝΑΤΟ για την Ουκρανία δεν ενθουσιάζουν τους κατοίκους της Κριμαίας, η Κριμαία επέστρεψε στη Ρωσία για πάντα και μιλώντας για την επιστροφή της χερσονήσου στην Ουκρανία σήμερα δεν είναι σωστή, θα το θεωρούσα παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας που ζητούν να παραβιαστεί η ακεραιότητα του κράτους», δήλωσε ο Γκέμπελ.


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε την πρόσκληση του ΝΑΤΟ χωρίς νόημα.


«Αυτές οι  δηλώσεις είναι απλώς ένα χτύπημα στο κενό. Η θέση και η πραγματικότητα της Ρωσίας είναι γνωστές σε όλους», δήλωσε η διπλωμάτις.


Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Ευσέεβ- επικεφαλής του τμήματος της Ευρασιατικής Ένταξης, του Ινστιτούτου των χωρών της ΚΑΚ, το ΝΑΤΟ ήταν γνωστό ότι θα προέβαινε σε μια τέτοια δήλωση «προσπαθώντας να παίξει με τους Ουκρανούς εθνικιστές».


«Η Κριμαία είναι μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι καλά προστατευμένη και επομένως η ασφάλεια της Κριμαίας δεν κινδυνεύει. Τέτοιες δηλώσεις είναι λεκτικές πομφόλυγες με τις οποίες το ΝΑΤΟ προσπαθεί να καλύψει τη δική του ανικανότητα», δήλωσε ο Ευσέεβ στο ραδιόφωνο του Sputnik, σύμφωνα με το Ria Novosti.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr