Μοναστήρι: Το τουρκικό κόμμα τίμησε τον Κεμάλ Ατατούρκ



Νοέμβριος 10, 2019. 18:50


Το Κόμμα του Κινήματος των Τούρκων, σήμερα στο Μοναστήρι, επισκέφθηκε το Ινστιτούτο και Μουσείο Μοναστηρίου, όπου  βρίσκεται το μνημείο του πατέρα της σύγχρονης Δημοκρατίας της Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



 «Με την ευκαιρία της 81ης επετείου του θανάτου του πατέρα της σύγχρονης Δημοκρατίας της Τουρκία, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, το Κόμμα του Κινήματος των Τούρκων, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Ενές Ιμπραχίμ και μέλη της ηγεσίας, αποτίμησαν φόρο τιμής στο μνημείο του Αταρτούκ στο Μοναστήρι. 

Σε αυτό το κτήριο το 1899 ο Κεμάλ Ατατούρκ αποφοίτησε από το στρατιωτικό γυμνάσιο. 

Οι μεγάλες προσωπικότητες είναι ζωντανές εφ’ όσον οι ιδέες τους παραμένουν και το Κόμμα του Κινήματος των Τούρκων θα επιδιώξει να είναι παρόν το φιλελεύθερο, δημοκρατικό και ευρωπαϊκό πνεύμα του  μεγάλου Κεμάλ Ατατούρκ», αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.


Προσθέτει:


«Ο Κεμάλ Ατατούρκ αγωνίστηκε για ανθρωπιστικές, σύγχρονες και καθολικές αξίες στη ζωή του και το όραμά του παραμένει ζωντανό σήμερα. Ο Ατατούρκ πέρασε ένα μέρος της ζωής του στη χώρα μας και αυτό μόνο φέρνει τη χώρα μας πιο κοντά στη φιλική Δημοκρατία της Τουρκίας».


mms.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr