«Το αλβανικό κράτος να μεριμνήσει τον επαναπατρισμό των παιδιών του από τη Συρία»- πρώην υπουργ. Εσωτερικών



Νοέμβριος 3, 2019. 19:54


Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Ντριτάν Ντεμιράι, χαρακτήρισε τρομερή την κατάσταση στο στρατόπεδο Αλ Χάουλ στη Συρία.


Ο Ντεμιράι είπε ότι το στρατόπεδο φυλάσσεται από τις κουρδικές δυνάμεις και είναι δύσκολο να επαναπατριστούν αυτοί οι άνθρωποι.



Σύμφωνα με τον ίδιο, όσον αφορά την υποχρέωση του αλβανικού κράτους και της (ισλαμικής) θρησκευτικής κοινότητας, και οι δύο έχουν  σημαντικό ρόλο.


«Για τη Συρία και το Ιράκ, 144 άνθρωποι έχουν φύγει, μερικοί σκοτώθηκαν. Περίπου 23 παιδιά μας είναι σήμερα στο στρατόπεδο Αλ Χάουλ. 

Προσωπικά ήμουν στην περιοχή πριν από τέσσερις μήνες, στο Κουρδιστάν, αν και δεν το δημοσιοποίησα. Επικρατεί μια τρομερή κατάσταση. Αυτό το στρατόπεδο αναφέρεται επίσης ως στρατόπεδο θανάτου με 60.000 άτομα, εκ των οποίων 20 χιλιάδες είναι παιδιά ηλικίας 5 ετών (τέκνα των τζιχαντιστών).


Το αλβανικό κράτος και η (ισλαμική) θρησκευτική κοινότητα πρέπει διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, εάν συνεργαστούν μεταξύ τους σε χρόνο ρεκόρ, είναι δυνατός ο επαναπατρισμός τους ή η μετεγκατάστασή τους στην Τουρκία.


Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα έχει πολύ στενές σχέσεις με τον πρόεδρο Ερντογάν. Ο τουρκικός στρατός έχει προσεγγίσει το στρατόπεδο.


Ένας καλός συντονισμός της υπουργού Άμυνας Όλτα Τζάσκα με τον Τούρκο ομόλογό της, σε συνεργασία με την πρεσβεία μας  και με την αμερικανική στην Άγκυρα θα μπορέσουν να επαναπατρισθούν τα άτομα αυτά.


Το στρατόπεδο φυλάσσεται από τις κουρδικές δυνάμεις βάσει μιας συμφωνίας. Σήμερα, ο ρωσικός στρατός παρακολουθεί και περιπολεί το κενό μεταξύ του συριακού τμήματος και των τουρκικών συνόρων, δήλωσε ο Ντεμιράι στο κανάλι Ora News.


sot.com.al



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr