«Η ανταλλαγή εδαφών Σερβίας -Κοσόβου θα αποτελέσει ‘προηγούμενο’ στα Βαλκάνια»



Νοέμβριος 14, 2019. 15:01

Η Βιόσα Οσμάνι, αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας του Κοσσυφοπεδίου, ανέφερε ότι η ιδέα της ανταλλαγής εδαφών με τη Σερβία, θα αποτελέσει ένα προηγούμενο για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, και δεν πρέπει να συζητηθεί παρά τις απαιτήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, γράφει σερβικό δημοσίευμα.



«Η Σερβία δεν πρέπει να ανταμειφθεί με εδάφη του Κοσσυφοπεδίου για τα εγκλήματα που διέπραξε, όπως γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει τίποτε πιο αντιπαραγωγικό όσον αφορά την ανταλλαγή εδαφών, διότι θα οδηγούσε άμεσα σε εκτόπιση πληθυσμών και αυτό θα μπορούσε να εκτραπεί, που ενώ φαίνεται  ως μια ειρηνική κίνηση στην πραγματικότητα είναι ένα έγκλημα», ανέφερε η Οσμάνι στην αλβανική 'klan Kosova'.


  Συνέχισε:


«Θα υπάρξουν πολλά προβλήματα επειδή δημιουργείται προηγούμενο, με το σκεπτικό ότι οι χώρες που έχουν διαπράξει γενοκτονία μπορούν να επιβραβευθούν με εδάφη», τόνισε η αντιπρόεδρος του LDK.


«Όταν το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία μπήκαν στο διάλογο, υπήρχαν υποσχέσεις ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα ωφελήσουν στην πορεία προς την ΕΕ, αλλά όχι για το Κοσσυφοπέδιο, αφού θα αποτελέσει προηγούμενο στα Βαλκάνια και δεν θα τελειώσει με το Κοσσυφοπέδιο, αλλά, θα συνεχισθεί με τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο μέχρι ακόμη και την Ουγγαρία», προειδοποίησε.


b92.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr