Ο Ζάεφ συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της νοτιοσλαβικής μειονότητας στην Αλβανία



Νοέμβριος 2, 2019. 22:30


Ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, συναντήθηκε (χθες) με τον Βασίλ Στεργιόφσκι, τον πρώτο βουλευτή στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας από την εθνική νοτιοσλαβική μειονότητα στην Αλβανία και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της λεγόμενης «Μακεδονικής Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Ολοκληρωση», κόμμα της νοτιοσλαβικής μειονότητας στην Αλβανία.



Στη συνάντηση ο Στεργιόφσκι εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη του πρωθυπουργού Ζάεφ και της κυβέρνησης στην εθνική μειονότητα των «Μακεδόνων» στην Αλβανία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα οφέλη που προκύπτουν από τις καλές φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.


Συζητήθηκαν οι βελτιώσεις στις συνοριακές διαβάσεις, η βελτίωση των υποδομών σε αυτές καθώς και η αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε μέρη όπου ζει νοτιοσλαβική εθνική μειονότητα στην Αλβανία.


Κατέληξαν στο συμπέρασμα οι δύο άνδρες ότι η πορεία των δύο χωρών προς την ευρωπαϊκή πορεία δεν έχει εναλλακτικές λύσεις, γιατί μόνο έτσι είναι δυνατές οι πραγματικές δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών στα κράτη καθώς και στην πολιτιστική ανάπτυξη σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες.


makfax.com.mk




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr