Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019

Η Ρωσία αντιδρά στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟΝοέμβριος 6, 2019. 20:50


«Η διαδικασία διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, όπως είναι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας, υπονομεύει την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο και συμβάλλει στην αύξηση της αντιπαράθεσης».Αυτό δήλωσε ο διευθυντής της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης στο υπουργείο Εξωτερικών  της Ρωσίας, Γιούρι Πίλιπσον.


«Η στάση της Ρωσίας στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι γνωστή. Αυτή η καταστρεπτική διαδικασία από μόνη της υπονομεύει την εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο και συμβάλλει στην αύξηση των συγκρούσεων. Βλέπουμε, τώρα,  τη συμμετοχή  νέων μελών στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας», είπε.


Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν αφορά τις στρατιωτικές απειλές που μπορεί να θέσει η Βόρεια Μακεδονία στη Ρωσία, αλλά τον κίνδυνο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, αφού η Βόρεια Μακεδονία, ωθείται στις αντιρωσικές πολιτικές και εντάσσεται στον στρατιωτικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ.


sot.com.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr