Ρωσικά ελικόπτερα θα περιπολούν καθημερινά στη βόρεια Συρία



Νοέμβριος 8, 2019.08:08


Οι βόρειες επαρχίες της Συρίας θα παρακολουθούνται καθημερινά από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις. Αυτό αναφέρθηκε στους δημοσιογράφους από τον κυβερνήτη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων Ντμίτρι Ιβάνοφ.



«Έχουμε αρχίσει να εκτελούμε ειδικά καθήκοντα με την αεροπορική περιπολία των βόρειων επαρχιών της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. Η αεροπορική περιπολία διεξάγεται σε διάφορες κατευθύνσεις, οι πτήσεις γίνονται από ομάδες ελικοπτέρων ανά δύο, σε υψόμετρο 50-60 μέτρων», δήλωσε ο Ιβάνοφ.


Η δομή της στρατιωτικής αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας περιλαμβάνει μονάδες ελικοπτέρων που λειτουργούν από κοινού με τις επίγειες δυνάμεις και εκτελούν λειτουργικά και τακτικά καθήκοντα. Τα  οπλισμένα ελικόπτερα επίθεσης είναι πολλαπλών χρήσεων.


Ο στρατηγός Γιούρι Μπορένκοφ, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών, δήλωσε την Πέμπτη ότι «οι στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποιούν περιπολίες  κατά μήκος του αεροδρομίου Ρασίν ελ Αμπουντ ανατολικά του Χαλεπίου, Άιν Ίσα, Ράκκα και κατά μήκος της φράγματος Άσαντ, σύμφωνα με το Tass.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr