Σκόπια: Ο στρατός εξοπλίστηκε με ‘γεωραντάρ’ ανίχνευσης ναρκών



Νοέμβριος 18, 2019. 17:54


Ο στρατός των Σκοπίων εξοπλίστηκε με ‘Γεωρανταρ’ το οποίο ανιχνεύει νάρκες  κατά του πεζικού και  τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης.



Τρεις νάρκες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί και σκεπαστεί στο προαύλιο της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών στα Σκόπια, εντοπίστηκαν από το ‘Γεωραντάρ’.


Όπως σημειώνεται, τουλάχιστον 15 χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται από νάρκες ετησίως, ο νέος εξοπλισμός του στρατού  θα μπορεί να ανιχνεύει δύο τύπους ναρκών, κατά του πεζικού και εναντίον τεθωρακισμένων οχημάτων.


Η συσκευή θα χρησιμοποιηθεί από τον στρατό, προς όφελος του ιδίου αλλά και του ΝΑΤΟ, όπως σημειώνεται.


Ικανοποιημένη από την επιτυχή παρουσίαση, η υπουργός Άμυνας, ανακοίνωσε περισσότερα κονδύλια από τον προϋπολογισμό για επιστημονικές – καινοτόμες λύσεις.


Το γεω-ραντάρ αναπτύχθηκε σε συνεργασία των σχολών των Σκοπίων, του Μαριμπόρ και της Τούζλας και χρηματοδοτείται από το ΝΑΤΟ με συνολικό ποσό 400 χιλιάδων ευρώ και θα εφαρμοσθεί σε πολλούς τομείς, όπως: αρχαιολογική έρευνα, οδικές δοκιμές, στην εγκληματολογία, τη γεωλογία και την χαρτογράφηση αστικών υποδομών.


sitel.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr