«Το ζητούμενο στην Ελλάδα είναι η ενότητα ενάντια στις ρεβιζιονιστικές απόψεις της Τουρκίας»- βουλγαρικό δημοσίευμα



Νοέμβριος 6, 2019. 17:07

Ποιο είναι το μήνυμα της Μεγάλης Στρατιωτικής Παρέλασης στη Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτωβρίου για την είσοδο της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο- Ο λαός και οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του έθνους από τυχόν επιθέσεις.


Και ποιος είναι αυτός που έχει σχέδια σήμερα για την εδαφική  ακεραιότητα της χώρας;



Σύμφωνα με τον πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, η μεγαλύτερη πηγή κινδύνου για τη χώρα βρίσκεται στα ανατολικά, όπως επισημαίνει η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή.


Σχολιάζοντας μετά την παρέλαση ο Παυλόπουλους τόνισε ότι «Η Τουρκία πρέπει να αναγνωρίσει ότι οι Έλληνες ως λαός και ως έθνος θα προστατεύσουν με απόλυτη ενότητα, τα εθνικά μας συμφέροντα και τα εθνικά δικαιώματα».


Αλλά ένας άλλος εχθρός παρακολουθεί από κοντά, σημειώνει το βουλγαρικό κείμενο.

 Ευέλπιδες του Στρατού, συνταξιούχοι στρατιωτικοί, διάφοροι σύλλογοι, ακόμη  και μαθητές είχαν περάσει νωρίτερα  μπροστά από τον Πρόεδρο, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας φωνάζοντας:


«Ποτέ δεν θα πάρουν τη γη των Μακεδόνων», ενώ άλλοι κοντά στο τέλος της παρέλασης τραγουδούσαν εθνικιστικά τραγούδια για την «Αδελφή Βόρεια Ήπειρο», δηλαδή το νότιο τμήμα της Αλβανίας, όπου υπάρχει ισχυρή  παρουσία της ελληνικής  εθνικής μειονότητας.


Ενώπιον όλων αυτών θα πρέπει να τεθεί στον εαυτό μας το ερώτημα: ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος και οποίο πρέπει να παρακολουθούμε στρατιωτικά, διπλωματικά και γεωπολιτικά.


Η ιστορία, και τα γεγονότα μας κατευθύνουν ανατολικά. Οι Τούρκοι είναι ανεξέλεγκτοι στο Αιγαίο και βρίσκονται έξω από τις ακτές της Κύπρου, συμπεριφέρονται στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας σαν να ήτανε ιδιοκτησία τους και έπειτα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν, δεν σταματάει να απειλεί  και φυσικά όχι μόνο με τη μετανάστευση.


Ωστόσο, μέρος των πολιτικών και πνευματικών κύκλων, δημιουργούν μια πατριωτική γροθιά και επιμένουν να σφίγγουν τα δόντια στους βόρειους «βαρβάρους», να μην χάσουν τη Μακεδονία- παρά το γεγονός ότι οι βόρειοι γείτονες  είναι μικροί σε στρατιωτική και διπλωματική εξουσία και ακόμη, οι Έλληνες με τα F-16  είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη του εναέριου χώρου τους.


Αυτά τα μέλη της ελληνικής κοινωνίας πιστεύουν ειλικρινά ότι η Μακεδονία διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από το μισό Αιγαίο  και τις ρεβιζιονιστικές απόψεις της Τουρκίας, δεν το πιστεύουμε.


Ναι, είναι απαραίτητη η απόλυτη ενότητα του έθνους ενάντια στις πραγματικές απειλές που αντιμετωπίζουμε, αλλά για να συμβεί αυτό χρειαζόμαστε καλά ενημερωμένους πολίτες, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα επικαλούμενο άρθρο της Καθημερινής.


news.bg


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr