Έπεσε το «τείχος του Βερολίνου» μεταξύ Βουλγαρίας και Σερβίας- Μπόικο Μπορίσοφ (βίντεο)



 
Νοέμβριος 9, 2019. 21:01

Σόφια.

«Μπορούμε να πούμε, όπως και οι Γερμανοί, ότι σήμερα το ‘τείχος του Βερολίνου’ μεταξύ της Βουλγαρίας και της Σερβίας έχει πέσει».



Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων  του αυτοκινητοδρόμου Ντιμίτροφγκραντ- Νις, ο οποίος παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του Σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


Το τμήμα της οδού που εγκαινιάσθηκε από τους δύο πρωθυπουργούς είναι μήκους 86,9 χλμ και η κατασκευή του άρχισε το 2011. Το έργο ανέρχεται σε 476 εκατομμύρια ευρώ. Χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και την Παγκόσμια Τράπεζα.


Η οδός περιλαμβάνει 87 γέφυρες, 5 σήραγγες συνολικού μήκους 2,6 χλμ. Θα συνδέσει δύο περιοχές – Νις και Πιρότ με πληθυσμό περίπου 450 χιλιάδες κατοίκων και θα διευκολύνει τη σύνδεση με την ανατολική Σερβία, όπως σημειώνουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

 Μετά την τελετή έναρξης ακολούθησε γιορτή από πολίτες των δύο κρατών.








--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr