«Μυστικό εμπάργκο κατά της χώρας μας», λένε οι Τούρκοι



Νοέμβριος 6, 2019. 20:10

Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν σημεία ενός μυστικού εμπάργκο εναντίον της τουρκικής άμυνας, της αεροπορίας και του τομέα του διαστήματος, τώρα ήρθαν αυτά στην επιφάνεια, γράφει το τούρκικο κείμενο.



Το τελευταίο παράδειγμα προέρχεται από έναν φοιτητή που σπουδάζει στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης (İTÜ) στο τμήμα Διαστημικής Μηχανικής.


Ο Τουναχάν Ταχράν, έμαθε ότι υπάρχουν λογισμικά σχετικά με το θέμα του, καθώς διερευνά το είδος των θερμικών φορτίων που εκπέμπουν οι δορυφόροι σε τροχιά.


Ο Ταχράν προσδιόρισε τα δύο λογισμικά που ήταν τα  «Thermal Desktop (CrTech)» και το
«ESATAN TMS» έστειλε με email την άδεια να τα χρησιμοποιήσει.


Ο Ταχράν ανέφερε ότι «τους είπα ότι είμαι φοιτητής στον τομέα αυτόν και βρήκα το λογισμικό σας πολύ χρήσιμο για τις σπουδές μου και ζήτησα μια άδεια δοκιμής για να αποκτήσω εμπειρία. Αλλά οι απαντήσεις που έλαβα με εξέπληξαν. Η άρνησή τους ήταν συνυφασμένη με την πολιτική των εξαγωγών τους προς την Τουρκία. Και αρνήθηκαν να μου παραχωρήσουν τα λογισμικά. Ενώ, όπως αναφέρει, η δοκιμαστική χρήση στις εταιρείες λογισμικού ήταν ανεπιφύλακτα ελεύθερη, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και παρουσιάζει τα σχετικά στοιχεία επικοινωνίας.


kokpit.aero
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr