Το Σάντζακ ζητά ειδικό καθεστώς- χωρίς διακρίσεις από το Βελιγράδι



 Νοέμβριος 22, 2019. 18:14

Πρίστινα.

Ο ηγέτης του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης, Αλμπίν Κούρτι, συναντήθηκε σήμερα με τον ηγέτη του Κόμματος της Δημοκρατικής Δράσης στο Σάντζακ (SDA Sanxhak), Σουλεϊμάν Ουγκλιάνιν.



«Ο Ουγκλιάνιν ενημέρωσε τον Κούρτι, σχετικά με το ειδικό αίτημα για το Σάντζακ. 

Μεταξύ των άλλων, στην συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση στο Σάντζακ, η θέση των Αλβανών και των Βοσνίων εκεί, καθώς και τις προσδοκίες τους για εργασία και ανάπτυξη προς μια αξιοπρεπή ζωή χωρίς διακρίσεις από το Βελιγράδι», αναφέρει το Κίνημα της Αυτοδιάθεσης.


Ο Αλμπίν Κούρτι και ο Σουλεϊμάν Ουγκλιάνιν  συμφώνησαν ότι οι διωγμοί και τα εγκλήματα κατά των μη σερβικών κοινοτήτων στο Σάντζακ θα πρέπει να καταγραφούν και να παρουσιαστούν δημόσια, προκειμένου η Σερβία να αντιμετωπίσει το παρελθόν αλλά και να αναγκαστεί να σταματήσει τις διακρίσεις.


Ο επικεφαλής της μειονότητας των Βοσνίων και αρχηγός του Κόμματος της Δημοκρατικής Δράσης στο Σάντζακ,  συνεχάρη τον Κούρτι για τις δημοκρατικές εκλογές και εξέφρασε την επιθυμία τα θεσμικά όργανα, η νέα κυβέρνηση, να συγκροτηθούν το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε η αλλαγή που ψήφισαν οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

fmimages.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr